Projekbeskrivelse

Byggeriet Bataljonen er forsinket

Byggeriet af 92 moderne lejeboliger kaldet Bataljonen i Ringsted er forsinket på grund af fejl i byggeriet. Der er endnu ikke udstedt lejekontrakter, så ingen lejere skal genhuses eller står uden en bolig på grund af forsinkelsen.

Der er problemer med bygningernes hovedstabilitet.

Bataljonen er en del af det nedlagte kaserneområde i Ringsted. Her bygger Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted 92 nye, moderne lejeboliger på mellem 35 og 110 kvadratmeter. Byggeriet er imidlertid forsinket på grund af fejl.

Domea.dk er forretningsfører for bygherren, Andelsboligforeningen af 1941. Det vil sige, at Domea.dk varetager bygherres interesser gennem hele byggeprocessen og varetager dialogen med virksomheden BNS, som har ansvaret for totalentreprisen.

– Vi har på vegne af bygherre sagt nej til at modtage byggeriet fra BNS på nuværende tidspunkt. Det skyldes, at der er nogle problemer med bygningernes hovedstabilitet, og det skal naturligvis løses, før vi kan tage imod nøglerne, siger Martin Danskov Thomsen, som er områdechef i Domea.dk.

Det er BNS, som har ansvaret for totalentreprisen og dermed alle dele af byggeriet fra projektering til nøglefærdigt byggeri.

– BNS har totalentreprisen, og derfor er det også deres ansvar at sikre, at der bliver leveret et byggeri uden fejl. BNS anerkender deres ansvar, og vi har tillid til, at de nu får udbedret fejlene korrekt og så hurtigt som muligt, så der kan flytte beboere ind i de nye, flotte boliger, siger Martin Danskov Thomsen.

Byggeriet skulle have været overdraget til Domea.dk på vegne af bygherren 1. august 2019, og den 15. august skulle de første lejere have indtaget Bataljonen. Der er ikke udstedt lejekontrakter, og der er derfor ingen lejere, som skal genhuses eller står uden en bolig på grund af forsinkelsen af Bataljonen.

Det fulde omfang af skaderne er pt. ikke kortlagt. Men det er forventningen, at Bataljonens bygninger skal forstærkes og facaderne udvides. Det kræver fornyede tilladelser hos kommunen. Tidsplanen for arbejdet og dermed for overdragelsen af nøglerne er endnu ikke kendt.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef Pernille Mølgaard Toft på 22 77 00 50 og pmt@domea.dk.

Byggeriet
Bataljonen bliver i alt 86 familieboliger og 6 ungdomsboliger beliggende i et af byens mest attraktive kvarterer. Med byggeriet Bataljonen er det målet at bygge lejligheder, der ikke er meget dyre at bo i og heller ikke kræver meget vedligeholdelse. Der er åbent for opnotering til afdelingen. Hvis du allerede er skrevet op på venteliste hos os og ønsker at tilføje Bataljonen til dine boligønsker, kan du blot skrive til os pr. mail eller bruge formularen kontakt os. Hvis du endnu ikke er skrevet op hos os, skal du benytte “Opnotering Ventelisten“.

Lejlighederne
Lejlighederne er enkelt indrettet. Køkkenerne er i åben forbindelse med stuen, hvor der også er plads til spisebord. Badeværelserne er ikke så store, men med alle nødvendige funktioner, fliser overalt og gulvvarme. I de større lejligheder er det muligt at installere opvaskemaskine og vaskemaskine. Alle lejligheder har lys fra to sider, og boligerne i stueetagen har direkte adgang til fælleshaven. Alle fireværelsesboliger er i to etager og ligger på første/anden sal.

Husdyr
Der må holdes et husdyr.

Forbrug
Der skal betales aconto for forbrug af vand og varme. El-forbrug betaltes direkte til elselskabet.

Afdelingen
Bataljonen kommer til at bestå af to gårdrum, der hver er omkranset af fire bygninger. Adgang til lejlighederne sker fra gårdsiden. På førstesalen er der adgang via udvendige trapper og en svalegang. Hver af de to gårdrum og arealet rundt om bygningerne er en fælles have. Der bliver indrettet et mindre vaskeri i hver gård, hver gård får også cykelparkering, der indrettes under altangangen. Der kommer fælles parkeringsplads til hele bebyggelsen.

Beliggenhed
Afdelingen ligger på en af byens mest eftertragtede beliggenheder. Det er helt tæt på bymidten og Ringstedet. Det er meget nemt at komme til motorvejen.

Afdelingsbestyrelsens sammensætning

  • Under udarbejdelse

Afdelingens opbygning

Afdeling A

Afdeling B

Afdeling C

Afdeling D

Fordeling af lejemål

Boligtyper Antal Størrelse (m²)
Carporte
0 rums
i alt
Familiebolig
2 rums 34
2 rums 51
3 rums 66
4 rums 102
i alt

Boligpriser pr. 1/1 2018:

2 rum 34 kvm Leje kr. 2.750 Indskud kr. 14.500
2 rum 51 kvm Leje kr. 4.200 Indskud kr. 21.500
3 rum 66 kvm Leje kr. 5.350 Indskud kr. 27.500
4 rum 102 kvm Leje kr. 8.300 Indskud kr. 42.500
Priserne er foreløbige – der tages forbehold for ændringer! Huslejen er eksklusiv forbrug!

Dokumenter