ABF1941 Boligpolitik

Boliganvisning efter boligpolitiske kriterier

I Ringsted Kommune er der aftale om anvisning af 25 % af de ledige boliger efter boligpolitiske kriterier. Det vil sige, at hvis man opfylder et af nedenstående kriterier, der er fastsat af Ringsted Kommune, kan man få en fordel på ventelisten. Det er en betingelse, at man også er skrevet op i boligforeningen.

  • Personer/familier, der har et ikke tidsbegrænset fuldtidsjob (minimum 30 timer/uge) i en virksomhed beliggende i Ringsted Kommune, og som ønsker at flytte til Ringsted Kommune.

  • Personer/familier, hvor mindst en i familien er i folkepensionsalderen. Man ønsker at flytte til en bolig, der er mere egnet om et liv som ældre, end den bolig, man har. Dette betyder, at den bolig, man søger, skal være mindre end den nuværende, uden for mange trapper og/eller med adgang til elevator. Man skal have været skrevet op på ventelisten i mindst fem år i forvejen for at kunne benytte dette kriterie.

  • Unge under 25 år, der er bosat i Ringsted Kommune med minimum 10 km til job/studie, der i forbindelse med start på fuldtidsstudie (min 25 timer/uge) eller et ikke tidsbegrænset arbejde på fuldtid (30 timer/uge), ønsker at flytte tættere på uddannelsesinstitutionen eller arbejdspladsen.

Når man står på fleksibel venteliste, kan man udelukkende stille betingelser til antal rum, og hvis man har en hund eller en kat, at der skal være tilladelse til det. Man kan ikke vælge f.eks. kun at ville have noget med have eller kun at ville bo i stueetagen.

Særlige krav